Klatreskole fra 5 - 17 år



Kursarrangør: UteHallen
Sted: UTE-hallen
          Sør-Trøndelag, Trondheim
Kursadresse: Ormen Langes vei 15, 7041 Trondheim (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 14 uker
Pris: 2.795

Velkommen til UTE.no sin populære klatreskole for barn fra 5-17 år. Klatreskolen har gått i 14 år og vi har hver sesong mer enn 200 barn som deltar fordelt på ca 20 ulike grupper. Skolen starter i februar/september (Uke 6 og 36), varer 14 uker og koster 2795 (2695 for 5-8 år).

Opplegget:
Barn elsker å klatre. Klatring er en perfekt sport fordi barna får trent styrke og bevegelighet på en god måte, samtidig som de får utfordret seg i forhold til høyde og det å ta ansvar for den en klatrer sammen med. Det viktigste er allikevel at det skal være moro. For de minste har vi derfor lagt opp til mange elementer av lek, mens det er mer fokus på trening for de mer erfarne / eldre barna.

Vi legger vekt på at barna skal lære håndverket klatring på en god måte. De skal lære hvordan en tar på seler, knyter knuter og sikrer hverandre. Vi ønsker også at de skal forstå sikkerhetskjeden i klatring og det ansvaret en har for hverandre når en klatrer. Med ca 20 ulike grupper med opptil 12 barn per gruppe, får vi en god fordeling både i forhold til alder og ferdighet.

Instruktørene:
Vi legge stor vekt på å finne dyktige instruktører. Det behøver absolutt ikke være de sterkeste klatrerne, men de som har evne til å kommunisere med barna og lære bort på en god og trygg måte. Instruktørene skal også skrive ned informasjon om hvert enkelt barn slik at dere som foreldre får skriftlig tilbakemelding om barnas utvikling underveis.

Våre instruktører bli evaluert etter hver sesong basert på tilbakemeldinger fra dere underveis i kurset, samt gjennom vårt evalueringsskjema. Vi har 12 års erfaring med klatreskole for barn, og mener vi har utviklet et godt system for hvordan skolen skal gjennomføres. Tilbakemeldingene fra dere foreldre er jevnt over svært gode.


Våre lokaliteter:

UTE-hallen:
Hoveddelen av klatreskolen foregår i UTE-hallen, landsdelens største klatrehall med vegger fra 17 meter og ned til 8 meter. Barna elsker mestringsfølelsen når på en del av kursdagene får klatre til topps på den høyeste veggen. Hallen ligger naturskjønt til ved sjøen nedenfor Ladehammeren og det er gratis parkering.

Trondheim Buldresenter:
UTE.no har nylig bygget en av Europas mest moderne buldrehaller på mer enn 1.000 m2 og en del av treningene vil også bli lagt dit. Buldrehallen liger på EC.Dahls området bare noen hundre meter fra klatrehallen.

Korsvika:
Grunnet vår nærhet til Korsvika har vi også mulighet til å benytte klatrefeltet der på finværsdager.

Målgruppe for kurset:
Vi tilbyr klatreundervisning på alle nivåer for alle aldersgrupper

Kursmateriell:
Utstyr:
Sele, tau og taubrems kan lånes fra hallen. Når det gjelder skotøy, må deltagerne besørge dette selv. Det er fullt mulig å bruke hallsko / innesko, ellers går det an å leie sko i hallen. Alle som deltar på klatreskolen vil få et meget godt tilbud på utstyr i UteButikken. Dette informeres det om på første klatreskoledag.

Vis flere tilsvarende kurs: