Jazzdans



Kursarrangør: Bergen Dansesenter
Sted: Georgernes Verft 12, inngang E
          Hordaland, Bergen
Kursadresse: Georgernes Verft 12, 5011 Bergen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Semesterstart hvert år i august og januar

Vi har kurs i Jazz for unge og voksne, begynner og fortsetter. En danseform du ofte ser i musikkvideoer og show. Fokus på teknikk og danseglede.

Bergen Dansesenter tilbyr kurs i Jazzdans for barn fra 7 år og oppover. 7-9 år, 10-12 år, 13-15 år og klasser for ungdom/voksen fra 13 år. Vi har begynner- og fortsetternivå for alle aldersgruppene. Jazzdans er en danseform vi ofte forbinder med musikaler, musikkvideoer og show.

På 1900-tallet i USA smeltet klassisk ballett sammen med den afroamerikanske kulturens rytmikk og musikk til det som ble kalt jazzballett og siden jazzdans. Jazzdansen plukker stadig opp i seg nye trender og endrer seg kontinuerlig i takt med popkulturen.Man kan derfor trygt fastslå at det er lenge siden jazzdans hadde noe å gjøre med begrepet jazz slik vi kjenner det fra musikken.

Teknikken kjennetegnes av rytmer, isolasjonsbevegelser, tyngdekraften nede i gulvet og et sensuelt uttrykk. Timene på Bergen Dansesenter er bygd opp med oppvarming, teknikktrening, noe styrke og trinnkombinasjoner/koreografi av ulik lengde. Alle våre jazzpedagoger har høyere utdannelse.

Begynnerkurs
Dette er kurs for elever som ikke har danset jazz før, og er en fin introduksjon til danseformen. Det legges størst vekt på danseutfoldelse og kombinasjoner og noe mindre på teknikk.

Fortsetter
Klassen følger en fast oppbygging med oppvarming, teknikk- og trinnkombinasjoner i senter, øvelser over gulvet, koreografi og uttøyning. Det legges vekt på danseglede og uttrykk, i tillegg til at elevene skal få god kjennskap til grunnleggende jazztrinn, som pas de bourré, kicks og piruetter med mer. Elevene på dette nivået skal ha trent noe jazz/streetjazz eller lignende tidligere.

Jazzdans 13-15 år forts.
Dette krever at elevene har grunnteknikken inne, og man må derfor ha bakgrunn fra Jazz 10-12 år forts. eller Jazz 13-15 år beg. Timens struktur er bygget opp etter samme mal som nivået under, med en oppvarmingsdel med teknikkøvelser og styrke, og deretter større bevegelser over gulv som vil gjenspeiles i kombinasjoner/show innstudering på slutten av timen. I disse timene vektlegges teknikk, bruk av senter og en god holdning som kjennetegner en sterk og korrekt danser, danseglede og dynamikk. Også her er det stor variasjon i bruk av musikk.

Jazzdans ungdom/voksen begynner
Et kurs for de helt ferske elevene fra 13 år og oppover, uten øvre aldersgrense. Det kan også være nyttig for de som allerede har litt erfaring. Timene bygges opp med en grundig struktur: generell oppvarming, teknikkøvelser, styrkeøvelser på gulv og til slutt større bevegelser over gulvet som igjen settes sammen til dansekombinasjoner. Timene blander gjerne ulike jazzstiler. Musikken som brukes er fra områdene pop, soul, R&B og funk.

Jazzdans ungdom/voksen nivå 1
Dette kurset bygger videre på begynner-kurset og krever litt forkunnskaper og grunnteknikk. Bygges ellers opp etter samme grundige struktur med teknikk, styrke og dansekombinasjoner. Der begynnernivået bruker mange elementer fra R&B og funk, er det her en litt mer tradisjonell jazzstil.

Jazzdans ungdom/voksen nivå 2
Disse timene har samme type oppbygging som på lavere nivå, men er hakket mer avansert og utfordrer blant annet med andre jazzstiler som lyrisk jazz. Fokus på teknikk.

Jazzdans ungdom/voksen nivå 3
Dette er vårt høyeste nivå og elevene her har danset mange år. I dette kurset forventes det en mer moden danser enn på nivå II. Det stilles krav til selvstendighet og god musikalsk forståelse - eleven må forstå de ulike danseriske kvalitetene som kreves i både oppvarming og dans.

Jazzdans ungdom/voksen nivå 3 er en av våre mest populære klasser, og er et solid undervisningstilbud for de med mye erfaring.

Bergen Dansesenter tilbyr 15 ukers kurs om høsten og 18 ukers kurs om våren. Vi har kurs for alle aldre på alle nivå, med kompetente dansepedagoger i alle kurs! Pris fra 2150.- til 2720,- avhengig av lengden på timer og semester. Prøvetimer arrangeres de to første ukene av hvert semester. Drop-in timer på våre kurs med avansert nivå!


Målgruppe for kurset:
Unge fra 10 år og ungdom/voksne (fra 13 år)