Jazzdans



Sted: Dampsaga kulturhus
          Nord-Trøndelag, Steinkjer
Kursadresse: Bogavegen 10, 7726 Steinkjer (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning

Steinkjer Kulturskole tilbyr jazzdans fra 7 år og oppover. Klassene er delt inn etter både alder og nivå. Jazzdans er en variert dansesjanger med mange retninger og stiler.

Sjangeren er utviklet fra de populære dansestilene fra starten av 1900-tallet i USA, med impulser fra afrikansk dans, men også fra nattklubber, broadway-scenen, film og TV. Siden den gang har mange ulike dansere og koreografer utviklet jazzen i ulike, sprikende retninger. Derfor er jazzdans en svært variert dansesjanger med svært mange teknikker og stiler. I Norge i dag finner man også mange ulike stiler innenfor jazzdansen, men vi har også noen fellesnevnere. Jazzdans består av elementer som rytme, energi, retningsskift, tempovariasjoner, detaljer, og en sterk grunnteknikk. Når det gjelder den tekniske basen er denne på mange måter lik det man jobber med i klassisk ballett, men stilen er en helt annen. Vi danser til alle typer musikk, oftest popmusikk, og uttrykksformen er mer eksplosiv og energisk.

Klassen
En jazzklasse består av en generell oppvarming, tekniske øvelser med fokus på detaljer og presisjon, før vi gjør ulike kombinasjoner og sekvenser og avslutter klassen med en koreografi. Vi legger stor vekt på musikalitet, rytme, innlevelse og gir også elevene evne til å utvikle et eget bevegelsesuttrykk. Innenfor disse rammene vil stilen variere fra pedagog til pedagog.

Praktisk informasjon:
• En danseklasse varer i 60-90 min.
• Gruppene er delt inn etter alder og nivå.
• Ha på bevegelige klær, helst tettsittende slik at pedagogen kan se muskler og ledd. Sokker eller barbeint.
• Ha med vannflaske.
• Møt opp noen minutter før klassen starter.
• Legg bort mobil før klassen starter.
• Ingen tyggis.

Målgruppe for kurset:
Fra 7 år og oppover.