Intensivt forberedeleseskurs kjemi



Kursarrangør: Oslo Nye Høyskole
Sted: Bjørknes Høyskole
          Oslo, Sentrum
Kursadresse: Lovisenberggata 13, 0456 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl 09:00 - 17:00
Varighet: 1 helg
Pris: 4.200

Opptaksprøvene til medisin-, tannlege- og veterinærstudier i utlandet baserer seg blant annet på kjemi. I vårt digitale nettkurs får du en gjennomgang av kjemi- og biokjemi-emnene og gjennomgang av tidligere opptaksprøver.

Om kjemikurset:
Kurset legger vekt på de temaene universitetene har satt på sine kravlister for opptaksprøvene. Dette innebærer uorganisk kjemi, organisk kjemi og introduksjon til biokjemi. I tillegg fokuseres det på viktigheten av kjemi i den kliniske hverdagen (applikasjonsverdi), med eksempler fra hvordan kjemien vi lærer brukes i andre fag på medisinstudiet og i arbeidet som lege, veterinær eller tannlege.

Praktisk info om kjemikurset:
Kjemikurset er forelesningsbasert. Foreleser snakker norsk, men forklarer konseptene på engelsk og har selv både studert i Sentral-Europa og jobbet mange år i Norge. Kursdeltakerne får tilsendt powerpoint-presentasjonene etter kurset.

Bakgrunnskunnskap:
Kurset lagt opp til at alle skal få en oversikt over temaene til opptaksprøven uavhengig av fagbakgrunn i kjemi, men det er alltid en fordel å ha hatt grunnleggende kurs i uorganisk kjemi og vært introdusert til organisk kjemi. Deltakerne bør ha med enkel kalkulator.


Kursholder: Laila Offernes

Laila har jobbet på Bjørknes Privatskole siden 1999 som kjemi- og naturfaglærer. Først ved siden av studier som timelærer og siden ansatt på fulltid fra 2008. Hun er utdannet kjemiker ved Universitetet i Oslo, der hun tok hovedfag og doktorgrad i materialkjemi ved Kjemisk Institutt under Professor Arne Kjekshus. Hennes Ph.D. ble avsluttet i 2007 og inneholder 9 publiserte artikler som omhandler fasediagrammer, ternære legeringer, magnetiske egenskaper og beregningskjemi (DFT). Laila har også undervist ved UiO i flere semestre i KJ213, et fag i analyse av faste stoffer.

Hun er veldig glad i fag, i å undervise og i den gleden det er å oppdage ny kunnskap. Denne gleden ser hun hver dag hos sine studenter og det, og familien hennes, er mye av grunnen til at hun fortsatte som lærer. I dag er hun gift og har to tenåringer, bor på Grav i Bærum og trives godt med en aktiv fritid med blant annet ski- og kajakkturer.

Kursmateriell:
Presentasjoner og kursmateriell er på engelsk mens undervisningen i hovedsak foregår på norsk.

Vis flere tilsvarende kurs: