Historie Vg2 og Vg3



Sted: Aust-Agder, Arendal
Aust-Agder
Kursadresse: Myreneveien 30, 4847 Arendal (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 54 timer
Pris: fra 8.700

Vi tilbyr kurs i historie Vg2 og Vg3, som er ett av de seks fagene som gir generell studiekompetanse. Du lærer om verdens- og norgeshistorien frem til i dag. Du går opp til muntlig eksamen som privatist.

Kurset følger til kunnskapsløftet og dekker følgende emner:
1) Historieforståelse og metoder:
Hovedområdet historieforståelse og metoder handler om hvordan mennesker tenker forskjellig om fortiden, og hvordan dette kommer til uttrykk i fortellinger og i historiske framstillinger. Hovedområdet handler også om hvordan historisk kunnskap blir bygd opp, forstått og vurdert. Kildekritikk, analyse av historiske framstillinger og vurdering av historiske forklaringer vektlegges. Sentralt er også hvordan historikernes valg av emner og problemstillinger endres over tid og ut fra ståsted. Bruk av historie i dagens samfunn og hvordan media påvirker oppfatninger av fortid og nåtid inngår i hovedområdet.

2) Samfunn og mennesker i tid:
Hovedområdet samfunn og mennesker i tid omfatter sentrale historiske fenomener og prosesser og trekker linjer mellom fortid, nåtid og framtid. Ulike perspektiver ved fortiden står i fokus: maktforhold og politikk, sosiale og økonomiske forhold, kultur og tankeliv. I hovedområdet vektlegges kontinuitet og endring i utviklingen av samfunn, og mennesket som aktør i historiske prosesser, både som individ og i gruppe.

Gjennomføring:
Undervisningen foregår som regel på deltid og gjennomføres som klasseroms-undervisning. Oppmøte i vanlig klasserom på utvalgte studiesteder. Undervisning én dag / kveld i uken.

Lærerne:
Alle våre lærere har relevant faglig og pedagogisk kompetanse

Lånekassen:
Utdanningen er godkjent i Lånekassen for lån og stipend etter gjeldende regler. Søknad sendes elektronisk til lånekassen på www.lanekassen.no.

Målgruppe for kurset:
Historie Vg2 og Vg3 er for deg som trenger historie for å oppnå generell studiekompetanse eller vil forbedre karakteren din.

Opptakskrav:
• Fullført grunnskole. Dersom du har grunnskole fra land utenfor Norden, må du ha norskferdigheter skriftlig og muntlig på minimum B1-nivå.

Eksamen / sertifisering:
Du avlegger eksamen som privatist. Eksamen arrangeres to ganger i året og oppmeldingen skjer på enten www.privatistweb.no eller Inschool Visma.

Vis flere tilsvarende kurs: