Hip hop



Kursarrangør: Bergen Dansesenter
Sted: Georgernes Verft 12, inngang E
          Hordaland, Bergen
Kursadresse: Georgernes Verft 12, 5011 Bergen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Smesterstart hvert år i august og januar

Hip hop er en danseform som har sitt uttrykk fundamentert i hip hop kulturen, noe som startet på 60-tallet i Bronx i New York. Kulturen har utviklet seg i takt med annen populærkultur mot det vi ser i dagens talentprogram, musikkvideoer og generell samtidskultur.

Hip hop kjennetegnes av store og gjerne litt «harde» bevegelser og tyngden ned i gulvet (i motsetning til klassisk ballett som jobber mot en illusjon om å frigjøre seg fra tyngdekraften).

Det finnes mange typer hip hop, mens man i Old-school hip hop danser på beaten, henger man litt etter i New-school hip hop. Eller man mikser fritt i eksperimentell hip hop, med kule, elegante og røffe bevegelser gjerne med elementer fra breaking, ulike grunnsteg, akrobatiske bevegelser og spin-teknikker.

Begynnerkursene er for de som ikke har danset hiphop før. Pedagogen fokuserer på ulike kvaliteter som attack, harde bevegelser og myke bevegelser. Timen bygges opp av en generell oppvarming, øving av trinn og triks og til slutt innøving av koreografi.

Fortsetterkursene bygger videre på begynnerkursene og krever noe forkunnskap i hip hop-sjangeren. Oppbyggingen av klassen er ellers den samme som på begynnernivå med oppvarming, øvelser og innøving av koreografi.

Bergen Dansesenter tilbyr 15 ukers kurs om høsten og 18 ukers kurs om våren. Vi har kurs for alle aldre på alle nivå, med kompetente dansepedagoger i alle kurs! Pris fra 2150.- til 2720,- avhengig av lengden på timer og semester. Prøvetimer arrangeres de to første ukene av hvert semester. Drop-in timer på våre kurs med avansert nivå!


Målgruppe for kurset:
Våre kurs for ungdom/voksen er fra 13 år.

Uttalelser

"Hip hop på Bergen Dansesenter blir undervist av dyktige, kompetente, erfarne og utdannede pedagoger, som i tillegg er del av et aktivt dansemiljø. Dette er positivt!"