Helsefagarbeider VG2 og VG3



Kursarrangør: Aftenskolen
Sted: Vest-Agder, Kristiansand
Vest-Agder
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Mandager og onsdager kl 17:15 - 21:15
Varighet: 1 semester
Pris: 19.500 pr semester

Har du lyst til å gjøre en forskjell for mennesker som trenger deg? Dette kurset er laget for deg som ønsker å ta fagbrev som helsefagarbeider. Når du er ferdig med dette kurset skal du kunne ta den tverrfaglige eksamenen Helsearbeiderfaget (HEA3103).

Målet med kurset



Målet med kurset er å gjøre deg forberedt for den teoretiske eksamenen knyttet til fagprøven i helsearbeiderfaget ([HEA3103](https://www.udir.no/kl06/HEA3103)).

Hvis du består denne eksamenen vil du, med 5 års relevant yrkespraksis, kunne gå opp til fagprøven.

Hva lærer du på kurset



På dette kurset lærer du om helsefremmende arbeid, fysisk og psykisk helse. Du lærer om hvordan kroppen er bygget opp, om kommunikasjon og samhandling. Du lærer om kost, ernæring og hygiene.

Du vil få undervisning i programfagene Yrkesutøvelse, Helsefremmende arbeid og Kommunikasjon og samhandling. Det betyr at hvis du allerede har bestått fellesfag fra videregående skole kan du, ved bestått eksamen i hver av programfagene få fratrekk i praksiskravet for fagprøven.

Hvem passer dette kurset for



Dette kurset passer for deg som ønsker å bli helsefagarbeider, men mangler fagbrev.

Kurset er lagt opp for å følge praksiskandidatordningen. Det vil si at du har noe arbeidserfaring, men mangler den formelle utdanningen.

Dette kurset passer derfor deg som har yrkeserfaring innenfor arbeid med barn og unge, omsorg, grunnleggende sykepleie eller lignende og som ønsker fagbrev. Kurset passer også for deg som ennå ikke har yrkeserfaring, men som ønsker å utdanne seg i den retningen.

Oppbyggingen av kurset



Undervisningen er komprimert, og du kan gjennomføre kurset på ett semester:

I det andre semesteret splitter vi klassen i de som ønsker å bli helsefagarbeidere og de som skal bli barne- og ungdomsarbeidere

På VG2 og VG3 nivå dreier kurset seg mer om å tilegne seg kunnskap, og være godt faglig forberedt til den tverrfaglige eksamenen som du tar i November 2022 (HEA310).

Programfagene heter det samme som i VG1, men de er mer rettet inn på det yrket du utdanner deg til:

- Helsefremmende arbeid
- Kommunikasjon og samhandling
- Yrkesutøvelse

Det blir lagt stor vekt på de enkelte fag, men spesielt på det tverrfaglige. Du får øve deg på å se helheten, og alltid ha fokus på pasienten, eller barna du jobber med. Vi jobber mye med kompetansemål, diskusjoner og å løse eksamensoppgaver.

***Det anbefales å ha norsk språknivå tilsvarende norskprøve B1. Ved behov blir det tilbud om språkstøtte i norsk.***

Vis flere tilsvarende kurs: