Helikopterevakuering



Kursarrangør: Offshoreutdanning.no
Sted: Ved flyplassen.
          Hordaland, Bergen
Kursadresse: Espehaugen 25, 5258 Blomsterdalen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag
Pris: 6.900

Vi tilbyr kurs i helikopterevakuering. Helikopterevakuering er vanligvis en del av GSK - sikkerhetskurs for oljearbeidere, men tilbyes som et eget kurs for de som bare mangler denne delen av kurset.

Dette kurset går også under navnet HUET, og står for Helicopter Underwater Escape Training. Som kursnavnet tilsier, skal det gjøre deg i stand til å komme deg ut av et synkende helikopter. Treningen og øvelsene er realistiske, og vil gjøre deg beredt dersom noe slikt skulle skje i virkeligheten.

Fra klasserom til basseng:
Kurset begynner med teori i klasserommet og ender med praktisk gjennomføring i bassenget. Iført overlevelsesdrakt får du prøvd deg med svømme- og redningsøvelser i simulert farevann. En helikoptersimulator lar deg erfare hvordan det føles å lande, velte og komme seg ut av helikopter til sjøs. Overlevelsesdrakten har et integrert pustesystem som kalles for pustelunge, og du vil få kjenne hvordan det er å redde seg ut, både med og uten denne pustelungen.

Dette lærer du:
• Vanntilvenning
• Praksis velt
• Organisert evakuering
• EBS (pustelomme)

Fornying:
For å kontinuerlig ha godkjent sertifikat må man gjennom et repetisjonskurs hvert 4. år. Repetisjonskurset må være gjennomført før sertifikatet har gått ut på dato.

Betaling:
Faktura - Kort - Opptil 9 måneders betalingsutsettelse

Avmelding:
Må skje skriftlig gjennom vårt avmeldingsskjema. Du kan avbestille inntil 8 virkedager før kursstart.

Målgruppe for kurset

Kurs i helikopterevakuering er for alle som skal ferdes offshore med helikopter, men også for visse grupper i militære. Her vil du i teori og praksis lære om nødlanding og overlevelse til sjøs

Forkunnskaper:
• Ingen krav til forkunnskaper

Kursmateriell

Ta med deg håndkle og et ekstra sett undertøy siste kursdag. Er det kaldt ute, ta også med deg heldekkende underbekledning som stillongs og langermet undertrøye i bomull eller ull. Kursavgiften inkluderer lunsj.

Eksamen / sertifisering

Ingen avsluttende eksamen. Krever deltagelse i alle teoretiske og praktiske øvelser. Gyldig legitimasjon må forevises for å få utstedt kursbevis. Du vil bli tildelt kursbevis for gjennomført og bestått GSK sikkerhetskurs Repetisjon siste kursdag.

Vis flere tilsvarende kurs: