HMS-kurs - bedriftsinternt



Sted: Hele landet, Vi kommer til din bedrift
          
Type:Bedriftsinternt / Større grupper
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Pris: Avtales

Vi tilbyr HMS-kurs for bedrifter. Forkortelsen HMS sier det meste: Helse, miljø, sikkerhet: å unngå ulykker og skader er både etisk riktig og bedriftsøkonomisk lønnsomt. Kostnadene ved å ikke å ta dette arbeidet på alvor er store og i mange tilfeller kan ikke verdien måles i kroner og øre.

For hvordan og etter hvilken skala verdsetter man egentlig et tapt eller ødelagt liv?

Sikkerhetsopplæring:
Sikkerhetsopplæring gir økt og nødvendig fokus på HMS på arbeidsplassen. Gjennom kursing hos en sertifisert instruktør med erfaring fra bransjen vil elevene få god, systematisk og oppdatert kunnskap selv om han eller hun har kjørt maskiner i mange år. Elever, som er nye i faget, vil få riktig fokus fra dag én.

Ansvar og dokumentasjon:
Det er først den dagen det skjer en ulykke at en entreprenør vil kunne få vanskeligheter. Det første Arbeidstilsynet og politiet sjekker, er om arbeidstaker har fått nødvendig opplæring i bruk av utstyr og maskiner. Dette er lett å dokumentere når arbeidstakerne har kompetansebevis. Kompetansebeviset er en dokumentasjon på at han eller hun har fått slik opplæring.

Dersom det ikke kan dokumenteres at arbeidstaker har fått nødvendig opplæring, vil dette kunne føre til avkortning i en forsikringsutbetaling. Bøter fra myndighetene kan også forekomme. Det er arbeidsgivers ansvar at ansatte har fått riktig opplæring.

Kompetansebevis arbeidsvarsling og varme arbeider:
Når det gjelder kurs innen arbeidsvarsling og varme arbeider, må kompetansebeviset fornyes hvert femte år. Det kreves ikke resertifisering ved andre kurs, men vi anbefaler likevel at bedrifter oppdaterer kunnskapene jevnlig enten med nye kurs eller med bedriftsinterne dager der HMS er tema. Granlund Kompetansesenter AS kan også være behjelpelig med repetisjonskurs.

Engasjement i bedriften:
For å få tilstrekkelig oppmerksomhet rundt HMS i din bedrift, er det viktig at alle i bedriften er med og engasjerer seg i dette arbeidet. Dette oppnås med bl.a risikovurdering, SJA (Sikker Jobb-Analyse) og et velfungerende avvikssystem med UH-rapporteringer. Vi anbefaler også at man holder seg oppdatert ved å bruke Arbeidstilsynets websider.

Om oss:
Granlund Kompetansesenter AS (ATS-047) er en kunnskaps- og opplæringsbedrift for bygg- og anleggsbransjen. Vi tilbyr praktisk og teoretisk opplæring. En integrert del av opplæringen, som fører til kompetansebevis, er HMS / KS (helse, miljø, sikkerhet og kvalitetssikring). Vi tilbyr også konsulenttjenester, takseringstjenester og sakkyndig kontroll av maskiner.

Satsningsområdet er å tilføre våre kunder opplæring og kompetanseheving innen prioriterte arbeidsområder i bransjen. Vår målsetting er å være Norges ledende kompetansesenter for bygg og anlegg. Det betyr at vi har en visjon om at vi skal være best når det gjelder formidling av praktisk og teoretisk kunnskap innen de feltene vi tilbyr våre kunder. Stoffet skal til enhver tid være oppdatert, faglig bunnsolid, og det legges vekt på ansvarlighet, erfaring og sikkerhet,

Stoffet skal formidles på en forståelig måte slik at alle våre deltakere får målbart økte kunnskaper. Mange av våre opplæringsprogram kan gjennomføres på norsk, engelsk og polsk. Vi satser på moderne hjelpemidler for våre deltakere på alle opplæringsprogram. Dessuten bruker vi mye ressurser på å holde våre medarbeidere faglig oppdatert. Flere av våre medarbeidere sitter i sentrale posisjoner i aktuelle faglige organisasjoner.

Vårt hovedkontor ligger i Brandbu, med kurssenter og øvingsområde på Dal i Akershus. Våre kunder finnes over hele Norge og omfatter næringsliv, offentlige virksomheter og enkeltpersoner. Vi underviser på nett, leier kurslokale etter behov eller holder kurs i kundens egne lokaler.

Målgruppe for kurset:
Bedrifter som ønsker HMS-kurs