Grovmessing - hjemmeundervisning



Kursarrangør: Superinstruktørene
Sted: Vi kommer hjem til deg i Kristiansand
          Vest-Agder, Kristiansand
Type:Privatundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 60 minutter
Pris: fra 748

Vi tilbyr hjemmeundervisning i grovmessing. Grovmessing er en fellesbetegnelse på messinginstrumentene med dypest register. De vanligste er trombone, baryton, eufonium og tuba.

Innhold:
Trombonen er det messinginstrumentet som skiller seg mest fra de andre. Hovedårsaken til dette er at trombonen ikke har ventiler, vi bruker i stedet en slide for å gjøre trombonen lenger eller kortere for å få forskjellige toner. Det gjør også at vi kan spille glissando, og det kan ingen av de andre blåseinstrumentene på samme måte! Trombonen finnes i mange varianter, fra små til store, lyse og mørke og kan brukes i all slags musikk fra klassisk til jazz, pop og rock. Det er et veldig spennende instrument, som er lettere å spille på en det ser ut som, i hvert fall hvis du får en Superinstruktør til å vise deg hvordan!

Baryton og eufonium er to nesten like instrumenter, men med litt forskjellig størrelse og klang. Eufonium betyr ”velklingende”, og det er virkelig et instrument med flott klang. Både baryton og eufonium har ventiler akkurat som tuba eller trompet, men ligner mer på trombone i register. Her kan en både spille skikkelig dypt og sterkt, men også syngende, vakre lyse toner. Baryton og eufonium brukes mest i korps og brassband, og er morsomme instrumenter å spille både for nybegynnere og viderekomne musikanter.

Tuba er tungvekteren i grovmessingen, og spiller de dypeste tonene. Det er et stort og flott instrument og finnes i forskjellige varianter, fra skikkelig store tubaer til tubaer som er perfekt for barn å spille på. Også tubaen kan spille både dypt og lyst, akkurat som de andre grovmessinginstrumentene, men brukes mest som selve bassfundamentet i mange forskjellige ensembler. Med en tuba kan du spille all slags musikk, fra klassisk til jazz og rock, eller til og med skikkelig ompa-musikk!

Pris (1 - 2 elever pr time):
900-1000 kr. pr. 60 min. avhengig av instruktørs reisetid. Er reise til undervisningssted på inntil 30 min t/r blir timessatsen 900 kr. pr. time. For reise på 30-60 min t/r blir timessatsen 1000 kr. pr. time. Er reise over 60 min settes timespris etter nærmere avtale.

Målgruppe for kurset
Alle som ønsker privatundervisning i grovmessing