Gassvern - praktiske øvelser med gasser



Kursarrangør: MIP Sikkerhetssenter
Sted: Nordland, Rana / Mo i Rana
Nordland
Kursadresse: Industriparkveien 2, 8626 Mo i Rana (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon

Vi tilbyr kurs i gassvern - praktiske øvelser med gasser. Etter å ha deltatt på disse øvelsene, skal deltakeren ha få en dypere innsikt i de forskjellige gassers egenskaper, og vite hvilke faremomenter de har. Han skal vite hvordan de skal behandles ved et utilsiktet utslipp.

Innhold:
En rekke bedrifter, fagarbeidere og yrkesgrupper håndterer gasser i hverdagen. Noen er brannfarlige, noen giftige, noen fortrenger oksygen osv. Da er det viktig at alle kjenner til de ulike gasser og deres faremomenter og spesielle egenskaper. På vårt øvelsesenter har vi muligheten å bli kjent med forskjellige gasser. Vi kan øve slokking på gasser i både gass og flytende form. Med praktiske øvelser og realistiske demonstrasjoner, ispedd nyttig teoretisk kunnskap, kan vi lære hvordan de skal håndteres.

Agenda:
• Lære om gasser
• Faremomenter ved gasser
• Slokking i brennbare gasser
• Riktig opptreden ved uhell
• Lagring og håndtering
• Regelverk, lover og forskrifter
• Demonstrasjoner og praktiske øvelser

Målgruppe for kurset:
Øvelsene er beregnet på personell og ledere i industri, oppdrettsbransjen, mekaniske verksteder, bensinstasjoner, tankbilsjåfører, brannvernledere og verneledere i bedrifter som håndterer gasser i driften. Øvelsene vil også være nyttig for alle som håndterer gasser i hverdagen, som sveisere, rørleggere, taktekkere osv.

Eksamen / sertifisering:
Etter endt kurs får deltakeren kursbevis, og bedriften en skriftlig dokumentasjon på deltakerne, innhold og antall øvelsestimer.