Fottur i Provence-Alpene



Kursarrangør: TransProvence
Sted: Utlandet, Frankrike
Utlandet
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale - Turen er avlyst i 2022
Varighet: 6 dager
Pris: fra 7.950 pr pers

Den lille landsbyen Veynes ligger mellom Sisteron og Gap i Provence-Alpene, med grei adkomst fra byer som Lyon, Marseille eller Nice. Her er utgangspunktet for vår fottur i de vakre og mektige Provence-Alpene som danner inngangsporten til de franske Alper.

Turen går fra ”hytte til hytte”, men overnattingsstedene har langt høyere standard enn det vi forbinder med en turisthytte, og bagasjen blir fraktet med bil, bortsett fra det vi trenger til dagens bruk.

I tillegg til sin friske og frodige ”sound-of-music”-skjønnhet har området vi går gjennom et meget rikt og interessant dyre-og planteliv, og vår franske fjellfører forteller gjerne om alt vi ser underveis og gjerne vil vite mer om. Overnattingsstedene er ombygde setre eller fraflyttede og restaurerte landsbyhus, som i dag eies av det franske skogvesenet (ONF).

Program:
Dag 1
Oppmøte på jernbanestasjonen i Veynes kl 14:15. Første etappe av turen går opp til Agnielles, middag og overnatting i det restaurerte 1700-talls herberget. Ca 4-5 timers tur.

Dag 2
Fra Agnielles (834 moh) går turen til Recours, en gammel seter (1260 moh), med mulighet for å bestige fjelltoppen Durbonas (2085 m). Flotte fjell og dyreliv underveis. Overnatting på seteren. Ca 6 timers tur.

Dag 3
Fra Recours til Rabioux (1240 moh) gjennom fjellskar og over gamle fjellbeiter via landsbyen Cluse. Deretter følger vi kalksteinsravinen Aurouze, en av de største i Europa. Overnatting i Rabioux. Ca 6 timers tur.

Dag 4 Fra Rabioux går vi videre til Sauvasfjellene (1343 moh) og vi passerer gjennom villgeitene og marmottenes rike. På fine dager kan vi bestige Pic de Bure med panoramautsikt fra Mont Blanc i nord til Mont Ventoux i sør. Overnatting i en liten fraflyttet landsby midt i fjellheimen. Ca 5 timers tur.

Dag 5
Turens lengste etappe går fra Sauvas til Chaudun (1350 moh) og er kanskje den aller vakreste og mest varierte. Imponerernde fjellformasjoner, høye topper og dype kløfter i en dramatisk blanding. Ca 8 timers tur.

Dag 6
Fra Chaudun skal vi til Rabou (1155 moh) den siste turdagen. Fra Rabou blir vi kjørt ned til Veynes. Gi oss beskjed om dere ønsker en ekstraovernatting i Veynes før dere reiser videre. Ca. 5 timers tur.