Fottur i Mercantour - i Rivieraens bakland



Kursarrangør: TransProvence
Sted: Utlandet, Frankrike
Utlandet
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 6 dager
Pris: fra 8.150 pr pers

Oppdag de vakre fjellene øst i Provence og like nord for Nice på grensen mellom les Alpes Maritimes og Les Hautes Alpes de Provence. I en nesten svimlende vakker natur starter vi turen ved å gå opp til den lille landsbyen Peyresq, der den henger som et ørnerede 1525 meter over havet.

Landsbyen ble forlatt på 60-tallet, men er restaurert i sin helhet, og drives nå som sommeruniversitet av Universitetet i Brussel. Her kan man studere bl.a. botanikk og musikk, omgitt av ville fjell og planter og en eksepsjonell utsikt. Fjellførere med kjærlighet til og detaljkunnskaper om sitt område leder gruppen på maks. 12 – 13 personer.

Overnattingsstedene er nyrestaurerte og med meget god standard (3-4-mannsrom). Kokken serverer deilig treretters middag som er tilberedt av ham selv eller en restaurant i nærheten. Picniclunsj medbringes på turen. 5-8 timers turer i et område med topper på opp til 3000 meter. Overnattingsstedene ligger på mellom 1500 og 2000 moh. Allikevel er det enkelt å komme seg til utgangspunktet fra Nice: med det lille toget Train de Pigne.

Målgruppe for kurset
Alminnelig god form kreves.

TERRENG
Alpefjell, gode stier, men bratt.