Førerkort tung motorsykkel klasse A



Sted: Carl Berners Plass
          Oslo, Carl Berner
Kursadresse: Trondheimsveien 102, 0565 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon

Vi tilbyr kjøreopplæring til førerkort på tung motorsykkel klasse A. Vi gir deg effektive og gode kjøretimer, slik at du skal bli en trygg og dyktig fører!

Dette må du gjennomføre for å få førerkort på lett motorsykkel:
Trinn 1:
Trafikalt grunnkurs (her). Dersom du har et førerkort fra før, slipper du å gjennomføre dette kurset.

Trinn 2:
3 timer teori: Dette må gjennomføres, før du kan starte den grunnleggende kjøretrening i kjøregård. Hvor mange timer du trenger på trinn 2 avhenger av din kjøreerfaring, alder og om du har erfaring fra moped.

Trinn 3:
Sikkerhetskurs i kjøreteknikk: Ved trening i kjøregård (her), lærer du å beherske motorsykkelen ved å øve på svingteknikk, balanse og gass- og bremsekontroll. Under kyndig veiledning i et område som er lukket for annen trafikk, kjører du alene på motorsykkelen. Det stilles krav til ferdighetene før du kan gå videre til neste trinn og en kjøretest må gjennomføres.

Trinn 4:
Sikkerhetskurs på veg: Det viktigste og det mest morsomme! Du lærer å beherske sykkelen i høy fart.

Du som er mellom 18 og 21 år, får først førerkort på mellomklasse MC. Opplæringen er den samme som for tung mc, men motorsykkelen kan ha opptil 34 hestekrefter. Etter å ha mellomklasse lappen i 2 år eller ved fylte 21 år, gjelder førerkortet også for tung motorsykkel. Du trenger ingen ny førerprøve.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker førerkort på tung motorsykkel klasse A

Vis flere tilsvarende kurs: