Førerkort - moped (M146)



Kursarrangør: Romerike Trafikkskole
Sted: Asktunet
          Akershus, Gjerdrum
Kursadresse: Asktorvet 6, 2022 Gjerdrum (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale

For å starte med moped opplæring må du være fylt 15 år, og ha gjennomført Trafikalt Grunnkurs. Du kan ta teoriprøven etter fylte 16 år. Mopedførerkort har ikke førerprøve, kun teoriprøve.

Trinnvis opplæring
Opplæringen gjennomføres i 4 trinn. Målene for trinn 1-3 angir forutsetningene for å ha et godt utbytte av undervisningen på det neste trinnet. Hovedmomentene i hvert trinn forutsettes å bli videreført i neste trinn. Det er kjøreferdighetene som avgjør hvilket trinn eleven befinner seg på. Målene for trinn 1-4 angir samlet den kompetansen som kreves for å bestå førerprøven. Mopedførerkort har ikke førerprøve, kun teoriprøve.

Trinn 1: Trafikalt grunnkurs
Gjennom opplæringen i trinn 1 skal du utvikle en grunnleggende forståelse for hva kjøring med bil, moped, motorsykkel, traktor eller snøscooter innebærer. Dette kurset skal gi deg grunnleggende forståelse for trafikk, og være utgangspunkt for videre opplæring.

Kurset er i alt på 17 undervisningstimer (grunnkurs + mørkekjøringsdemonstrasjon). Alle må ha Trafikalt Grunnkurs for å øvelseskjøre privat eller ved en kjøreskole. Aldersgrensen for å ta kurset er 15 år.

Trinn 2: Kjøretøy og kjørekompetanse:
Obligatorisk opplæring trinn 2:
4 undervisningstimer med kjøregårdsøvelser på lukket omeråde. Her skal du lære og mestre mopeden teknisk for sikker mopedkjøring.
Du skal lære om sikkerhetskontroll, krypkjøre, styre, akselerere og bremse.

Trinn 3: Trafikal kompetanse :
Obligatorisk opplæring trinn 3:
6 undervisningstimer med kjøring i variert trafikk. her skal du lære og kjøre mopeden på en sikker, tydelig og bestemt måte.
Trinn 3 avsluttes med en veiledningssamtale. I felleskap vil elev og lærer ta stilling til om eleven har tilstrekkelig trafikal kjørekompetanse til å begynne på neste trinn.

Trinn 4: Avsluttende del:
Obligatorisk opplæring trinn 4:
4 undervisningstimer. 3 timer benyttes til å kjøre i tettbygde strøk, og på landevei. Siste timen benyttes til refleksjon rundt egen erfaring, og sikker transport med moped.

Vis flere tilsvarende kurs: