Førerkort buss med henger - klasse DE



Kursarrangør: AGERE Tønsberg tungbil
Sted: Agere avd. Tønsberg
          Vestfold, Tønsberg
Kursadresse: Åshaugveien 39, 3170 Sem (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon

Vi tilbyr opplæring til førerkort på buss med henger klasse DE. Denne klassen gir rett til føring av motorvogn godkjent for transport av flere enn 8 passasjerer i tillegg til fører og henger med tillatt totalvekt over 750 kg.

Innhold:
Før trekking må du alltid kontrollere bussens vognkort for å sørge for at bussens maksimale aktuelle totalvekt for tilhenger ikke overskrides. All trafikkopplæring i Norge skal foregå på bakgrunn av trafikkopplæringsforskriftens krav. Forskriften forteller hvilke målsetninger trafikklærerne skal legge til grunn for hvert enkelt trinn i opplæringen. Forskriften fastsetter også hvilke deler av trafikkopplæringen som er obligatorisk. Hver undervisningstime varer 45 min, men vi anbefaler at du i størst mulig grad gjennomfører doble timer sammen med din lærer. Vi vet dette gir aller best resultat.

Opplæringsforløpet:
Hele opplæringsforløpet består av 4 trinn. Du må avslutte ett trinn for å kunne gå videre til neste. Dette er felles for alle førerkortklassene, men de obligatoriske delene varierer.

Trinn 1 grunnkurs:
• Dette trinnet er dekket via opplæringen du fikk ved å ta klasse D

Trinn 2 teknisk kjørekompetanse:
• Den praktiske førerkortopplæringen starter med kjøretimer. Kjøretimene er minimum 2 x 45 minutter. Opplæringen starter med fokus på det å mestre kjøretøyet og henger rent teknisk, gi deg kunnskap om kjøretøyets oppbygging og begrensinger, samt inneha kunnskap til å vurdere kjøretøyets tekniske tilstand. Hvor rask progresjonen blir, avhenger av erfaring og individuell utvikling. Når riktig ferdighetsnivå er oppnådd, blir denne delen av opplæringen avsluttet med en obligatorisk trinnvurderingstime.

Trinn 3 trafikal kjørekompetanse:
• Opplæringen tar nå steget videre til mer selvstendig kjøring i variert trafikk. Det er nå forventet at du har kunnskap om veitrafikkloven og at du skal kunne kjøre tydelig, sikkert og selvstendig. Før dette trinnet avsluttes, skal du være i stand til å kunne vurdere dine egne ferdigheter på en skikkelig måte og samhandle trygt og sikkert med andre i trafikken. Når du oppfyller kravene i trinn 3, blir denne delen av opplæringen avsluttet med en obligatorisk trinnvurderingstime. Du skal nå være på et førerkortnivå, da resten av opplæringen baserer seg på selvstendige øvelser.

Trinn 4 avsluttende opplæring:
• Siste del av den praktiske førerkortopplæringen før førerprøven. Denne delen av opplæringen består av ett obligatoriske kurs.

Kurs i sikring og merking av last:
• 2 undervisningstimer med fokus på viktigheten av å sikre og merke last samt en praktisk del i ulike måter å sikre last. Du er fritatt fra dette kurs om du har førerkort i klasse BE/B96, D1E eller C1/C.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker førerkort på buss med henger klasse DE

Forkunnskaper:
• For å starte på opplæring innen klasse DE må du inneha førerkort klasse D

Eksamen / sertifisering:
Teoretisk prøve:
Det er ikke krav til teoretisk prøve for klasse DE

Praktisk prøve:
Når både lærer og elev er tilfredse med den trafikale kompetansen, avsluttes offisiell opplæring med en praktisk prøve hos Statens Vegvesen. Den praktiske prøven består av en sikkerhetskontrolloppgave og en kjøretur på ca. 60 minutter under varierte vei -og trafikkforhold.

Vis flere tilsvarende kurs: