Fallsikring sakkyndig



Kursarrangør: OilComp AS
Sted: Hordaland, Bergen
Hordaland
Kursadresse: Gravdalsveien 262, 5165 Laksevåg (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 dager

Vi tilbyr kurs i fallsikring sakkyndig. Målsettingen med dette kurset er å gi deltakerne kompetanse og gjennomgå teknikker som gjør arbeidsgivere i stand til å øke sikkerheten ved bruk av PVU til fallsikring i arbeidet.

Innhold:
Samtidig vil dette gjøre arbeidsgiver i stand til å tilfredsstille kravene gitt i PVU direktivene innenfor området fallsikring. Vi legger vekt på et helhetlig program der du får lære om regelverk, valg av utstyr og risikovurdering i tillegg til den periodiske kontrollen.

Agenda:
Sakkyndig person fallsikring skal være i stand til å ivareta følgende pålagte krav knyttet til bruk av fallsikringsutstyr (med henvisninger til regelverket).

1) Kompetent person PVU:
Gi autorisasjon til å gjennomføre periodisk kontroll og vedlikehold av PVU til bruk i fallsikring. Dette kurset vil gi slik autorisasjon for angitte standarder (NS-EN 365).

2) Kjennskap til forskrifter og CE-merking av PVU:
Gi kjennskap til direktiver og forskrifter innenfor området PVU. Dette er nødvendig for å forstå bakgrunnen for de enkelte komponentstandardene og for å få en oversikt over kravene som stilles til arbeidsgiver og -taker.

3) Kjennskap til PVU til bruk i fallsikring:
Gi inngående kjennskap til de enkelte komponentstandardene og kravene stilt til PVU til bruk i fallsikring generelt. Dette for å gi kompetanse til å velge riktig og egnet utstyr til de enkelte arbeidsoppgavene som skal utføres (Forskrift 523. NS-EN).

4) Risikovurdering:
Gjennomgå et praktisk metodesett for å gjennomføre risikovurderinger av arbeidssituasjoner der PVU til bruk som fallsikring er nødvendig. Det vil også bli gitt praktiske eksempler på slike analyser (Forskrift 524).

5) Oppbevaring, vedlikehold og kontroll:
Praktiske rutiner for oppbevaring og vedlikehold av PVU til bruk i fallsikring samt et praktisk metodesett for å gjennomføre kontroll av slikt utstyr (Forskrift 524).

Målgruppe for kurset:
Kurset er for deg som ønsker kompetanse til å ivareta arbeidsgivers forpliktelser knyttet til innføringen av nye forskrifter for personlig verneutstyr, og spesielt innen fallsikring.

Forkunnskaper:
• Deltakere på kurset bør ha erfaring fra arbeid med fallsikringsutstyr på forhånd, og erfaring som verneleder vil også være en fordel.