Fagskole i interaksjonsdesign



Kursarrangør: Høyskolen Kristiania
Sted: Oslo, Sentrum
Oslo
Kursadresse: Kirkegata 24, 0153 Oslo (kart)
Type:Studie / yrkesutdanning (120 studiepoeng)
Undervisningstid: Oppstart høst - søknadsfrist 20. april
Varighet: 2 år
Pris: 55.400 pr semester

Vi tilbyr fagskolestudie i interaksjonsdesign. Markedet har et stort behov for tekniske designere som kan skape morgendagens nettopplevelser. Denne utdanningen gir deg kunnskapene du trenger.

Innhold:
Interaksjonsdesign er samspillet mellom mennesker og teknologi. Det handler om å forstå menneskets behov og å kunne designe verktøy som kan hjelpe oss å nå målene, enten det er å kjøpe en bussbillett eller å handle på nettet. Jobben til en interaksjonsdesigner er å gjøre teknologi funksjonell og brukervennlig. Interaksjonsdesign er noe som angår oss alle - hver dag er vi inne på utallige nettsider og apper for å hente informasjon, kommunisere med venner eller kanskje bare for å bli inspirert eller oppdatert. Som interaksjonsdesigner får du derfor muligheten til å skape framtiden og påvirke hverdagen til mange.

Utdanningen i interaksjonsdesign vil blant annet gi deg en grundig innsikt og forståelse av:
• Interaksjon & digitalt design
• Animasjon
• Data-visualisering
• Prototyper & nettsideutvikling
• Programmering, brukertesting, prosjekthåndtering og mye mer

Etter fullført studium kan du planlegge, designe og utvikle nettsider og apper som er moderne og profesjonelle. Kort sagt, dette studiet vil gi deg den faglige tyngden du trenger for å jobbe i nettside- og designbransjen. Undervisningen er praktisk, slik at metodene / teknikkene som det undervises i, kan gjennomføres eller testes der og da.

Program:
1. semester - Grunnleggende interaksjonsdesign og webutvikling (FID1100)
2. semester - Grunnleggende programmering og ux-prosess (FID1200)
3. semester - Fordypning i interaksjonsdesign og brukeropplevelse (FID2101)
4. semester - Utviklingsteknologi, praksisperiode og spesialisering (FID2200)

Undervisningsformer:
Undervisningen er praktisk, slik at metodene/teknikkene som det undervises i, kan gjennomføres eller testes der og da. Skolehverdagen inneholder alt fra design og programmering av apper til konstruksjon av nettsider for selskaper som ønsker blest rundt en spill-lansering. Du vil også lære å intervjue brukere, utvikle og brukerteste prototyper, og designe og programmere forskjellige brukergrensesnitt. Utdanningen følger gjeldende bransjestandarder, slik får du kunnskap som er i tråd med arbeidsmarkedets teknologiske krav.

Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker fagskolestudie i interaksjonsdesign

Opptakskrav:
For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett av følgende opptakskrav:
• Generell studiekompetanse
• Fullført og bestått videregående opplæring
• Fagbrev / svennebrev
eller:
Realkompetanse for fagskole:
• Minimum 23 år i løpet av opptaksåret.
• Dokumentere 3 års fulltids arbeidserfaring, herunder regnes lønnet / ulønnet arbeid, verneplikt, folkehøyskole og frivillig arbeid / tjeneste.
• Arbeidsattester må inneholde start og sluttdato samt stillingsprosent / timeantall.
• Dokumentere norskkunnskaper fra grunnskole, videregående skole, norsk på høyere nivå eller norskprøve B2 for innvandrere fra Vox.

Kursmateriell:
I tillegg til studiespesifikt utstyr og pensumlitteratur anbefales det å ha en relativt ny datamaskin som du kan jobbe på hjemmefra (enten pc eller en mac) og i tillegg en egen harddisk formattert for Mac. Arbeidsstasjoner (Apple iMac) er tilgjengelige for studentene i klasserom både i og utenfor undervisningen.

Lånekassen:
Studiet kvalifiserer for støtte hos Lånekassen