Enriched Air (nitrox) kurs



Kursarrangør: Halden Dykkersenter
Sted: Berg i Østfold
          Østfold, Halden
Kursadresse: Lundestadveien 2, 1789 Berg (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag
Pris: 1.790

Vi tilbyr kurs i Enriched Air (nitrox). På et Nitrox kurs lærer man om bruken av oksygen-beriket luft (nitrox). Du lærer om hvilken type av utstyr som kreves for å dykke med nitrox. Hvordan du bruker dykketabeller som er laget for nitrox. Dette kurset er et forkrav for å dykke med rebreather.

Mange tror at Nitrox har med teknisk å gjøre, men det er tvert imot. Mange fritidsdykkere bruker Nitrox bare for å være i bedre form etter et dykk.

Noen fordeler med Nitrox er:
• Økning av ikke-dekompresjonsgrensene (bunntiden). For de fleste fritidsdykkere vil dette medføre redusert fare for trykkfallsyke.
• Reduksjon av dekompresjonstid i tilfeller der ikke-dekompresjonsgrensene er overskredet.
• En markert reduksjon av nitrogennarkose ("dybderus"). Dette er spesielt merkbart ved dykking til 30 meter og dypere.
• Et lavere luftforbruk er registrert av mange dykkere. Noen dykkere registrerer en vesentlig reduksjon i luftforbruket ved bruk av nitrox. Men erfarne dykkere har rapportert om reduksjoner på bare 10%, og dette leder til teorien om at dette ikke er fysiologisk betinget, men snarere at man får et mer avslappet og roligere dykk når man bruker nitrox.
• De fleste dykkere rapporterer om mindre tretthet etter dykking med nitrox, samt at de har mere rolige og avslappede dykk. Selv om dette er subjektiv informasjon uten støtte i kliniske studier, understøtter dette teorien om at virkningseffekten av nitrogen som en bedøvende gass blir redusert, samt at sub-kliniske (asymptomatiske) tegn på trykkfallsyke blir redusert.

Vis flere tilsvarende kurs: