Dykkerkurs - Nitrox



Kursarrangør: Stavern Dykkesenter
Sted: Stavern Dykkersenter AS
          Vestfold, Larvik
Kursadresse: Risøyveien 8, 3290 Stavern (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 helg
Pris: 1.990

Nitrox er kurset for deg som ønsker å kunne få lengre dykketid på bunnen og øke sikkerhetsmarginen på dykketabellen på en enkel måte.

Nitrox eller Enriched Air er en blanding av nitrogen og oksygen, med en høyere oksygen-prosent en luft. Luft består grovt sett av 21 % oksygen og 79 % nitrogen. Ved å bytte ut noe av nitrogenet i pustegassen med oksygen, får vi lavere opptak av N2 gass i kroppen og lengre dykketid.

Det finnes 2 standard blandinger av Nitrox, som gjør at det er lett å fylle flaskene og lett å bruke tabellene. Disse 2 standard blandingene er Nitrox 32 som har 32 % oksygen og Nitrox 36 som har 36 % oksygen. Maks dykkedybde for disse blandingene er Nitrox 32 – 33 m og Nitrox 36 – 28 m. Men det er også fullt mulig å lage andre blandinger, som passer optimalt til ditt dykk.

Eksempel:
Maks bunntid (NDL) på 20 m med LUFT er 45 min, og maks bunntid (NDL) på 20 m med NITROX 36 er hele 125 min.

På kurset vil du bl annet lære om forskjellen mellom Nitrox og luft. Se muligheter og begrensninger med nitrox. Litt om prosessen med å lage Nitrox og praktisk blanding. Hvilke hensyn vi må ta i forhold til utstyret vårt. Merking av flasker og analysering av den ferdige Nitrox-blandingen.

Målgruppe for kurset:
Krav til kursdeltakere:
• Grunnkurs

Vis flere tilsvarende kurs: