Fagskole Biopati - nettstudie + samlinger (4 år deltid)



Kursarrangør: Tunsberg Medisinske Skole
Sted: Holmen Senter
          Akershus, Asker
Kursadresse: Vogellund 6, 1394 Nesbru (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning (120 studiepoeng)
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Pris: 43.600 pr semester
Neste kurs: 02.09.2024 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr fagskoleutdanning i Biopati med 120 studiepoeng. Biopati er et helhetlig analyse- og behandlingssystem innen naturmedisin. Innenfor det biopatiske system føres verdifull kunnskap fra den tradisjonelle naturmedisinen videre og settes i system med nyere teorier innen Vestlig medisin.

Innhold:
Biopati er en offentlig godkjent fagskoleutdanning med 120 studiepoeng, og er godkjent for stipend og studielån gjennom Lånekassen.

Utdanningen er en 4-årig deltidsutdannelse som inneholder alt du trenger for å kunne begynne å jobbe som terapeut. Den inneholder alt som er nødvendig for å bli registrert og godkjent som terapeut i Brønnøysundregisteret og medlem av NNH.

Biopati er et helhetlig analyse- og behandlingssystem innen naturmedisin. Biopati kalles også biologisk medisin og har etablert en sterk posisjon som en innovativ behandlingsmetode over de siste årene. Innenfor det biopatiske system føres verdifull kunnskap fra den tradisjonelle naturmedisinen videre og settes i system med nyere teorier innen vestlig medisin. Teorien om hvilke faktorer som gjør at vi utvikler sykdom og hvordan man gjenoppretter helse, står sentralt innen biopati.

Biopati fokuserte allerede tidlig på 1980-tallet på fordøyelsen og tarmsystemets bakterieflora, og hvordan denne påvirker helsen. Immunterapi er et av hovedfagene, og i dette faget settes det detaljert fokus på hvilken rolle dysbiose, akutte og kroniske infeksjoner har ved utvikling av sykdommer, spesielt de som har inflammasjoner som årsak.

Innen biopati ser man på mennesket som en helhetlig og dynamisk fungerende helhet, hvor alle organfunksjoner samarbeider om å opprette homeostase (helse). Vi behandler aldri en del, eller ett symptom, men hele kroppen. Gjennom den tradisjonelle delen av naturmedisin, lærer du hvilke organfunksjoner som påvirker hverandre, og hvordan bruke dette systemet til best mulig å endre kroppens evne til selvhelbredelse.

Biopater anvender et rikt omfang av behandlingsmetoder som er nødvendig for å sette kropp og sinn i balanse, blant annet kosthold og kosttilskudd for å endre det indre biologiske miljøet, immunterapi for å fjerne kroniske infeksjonsfokus og dysbioser, og urter for å drenere, avgifte og regulere hormon- og immunsystem. Gjennom en nøye beskrevet anamnese og nødvendige analyser, setter biopaten opp en behandlingsstrategi basert på pasientens sykehistorie.

Utdanningen består av følgende fag:
• Grunnmedisin
• Ernæring, livsstil og miljø
• Naturmedisin
• Helsecoaching

Biopati:
• Biopatiens grunnprinsipper
• Naturmedisinsk kostlære
• Urtemedisin
• Immunterapi
• Diverse analysemetoder
• Øreakupunktur
• Biopatisk strategi
• Terapeutkompetanse

Markedsføring for terapeuter:
• Praksis
• Observasjonspraksis
• klinisk praksis

Opptakskrav:
Fullført videregående opplæring i studieretning for helse- og oppvekstfag eller tilsvarende. Studenter som ikke har bestått helse- og oppvekstfag, kan vurderes etter realkompetanse. Da gjør vi en vurdering av all formell og uformell kompetanse som studenten har tilegnet seg.

For utenlandske søkere (utenfor Norden), må man dokumentere norskkunnskaper på nivå B2 (Norskprøven for voksne innvandrere fra Vox med resultatet B2 på alle fire delprøver).

Studieavgift:
kr 43600,- med mulighet for delbetaling
• I tillegg kommer påmeldingsavgift på kr 3500,- Denne betales etter at søknaden er godkjent og du har akseptert studieplassen.
• I tillegg kommer utgifter til eksamen og lærebøker. Eksamensavgift er ca. kr 1800 pr år.

Eksamen / sertifisering:
Studenter som har fullført og bestått utdanningen vil få vitnemål med tittelen Biopat TMS.

Eksamen / sertifisering:
«Jeg er nylig utdannet Biopat og kan virkelig anbefale dette studiet. Vår lærer Fride Åsen er en stor inspirator og svært så kunnskapsrik. I tillegg er det knyttet inn flere faglærere med høy kompetanse. Dette er ett studie som gir ett godt helhetlig innblikk i hvordan vi må tenke og se for å hele vår fysiske , psykiske og sjelelige kropp ?? Takknemlig for 4 fine år :) »
- Kristin Omnes, Biopat

«Etter mange års selvstudier innen mikroskopering, elektroterapi, medisin og naturmedisin, ble jeg tilbudt jobb ved en lokal klinikk. Eier satte krav om dokumentert utdanning og henviste meg til Tunsberg Medisinske Skole. Det ble en positiv overraskelse på alle måter. Lærerne har en bunnsolid erfaring og miljøet ved skolen var utrolig godt både med lærere og medelever. Midt i studiene ble jeg kontaktet av en pasient ved min nåværende arbeidsplass og begynte i lære der i tillegg til skolen. Etter endt skolegang er jeg nå terapeut ved denne klinikken. »
- Per Ivar Gullanger, Biopat

«Jeg kontaktet Tunsberg Medisinske Skole i august 2013 fordi jeg tenkte på ernæringsterapistudiet. Tilfeldighetene gjorde at jeg møtte hovedlærer for biopatutdanningen, Fride Aasen, ved skolekontoret. Jeg falt for grunnprinsippene og tanken om å se helheten. Istedenfor klassisk symptombehandling, lærer vi å sette symptomene i system og finne den bakenforliggende årsak. Hovedlærer er inspirerende, meget kunnskapsrik og har lang erfaring fra egen praksis. Dette kan anbefales på det varmeste. Ny fin skole, hyggelige ansatte i administrasjonen og engasjerte medstudenter! »- Marianne Aase, Biopat

Vis flere tilsvarende kurs: