Barn og unge - mindre konflikter, bedre miljø ved økt forståelse



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: Fagakademiet region sør
          Buskerud, Drammen
Kursadresse: Øvre Storgate 9, 3018 Drammen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 dager
Pris: 4.900

Vi tilbyr kurs om barn og unge - mindre konflikter og bedre miljø ved økt forståelse for sosiale situasjoner. Mange barn og unge strever med å få innpass og fungere godt i sosiale sammenhenger.

Innhold:
De tolker ofte situasjoner feil på basis av tidligere opplevelser, de misforstår også ofte kulturelle aspekter og uskrevne lover og regler. De havner derfor ofte opp i unødvendige konflikter og situasjoner der de ekskluderes fra det sosiale fellesskapet. Programmet sosial persepsjonstrening består av 10 leksjoner der alle fokuserer på et nytt perspektiv som inngår i sosial oppfattelse. Programmet gir barn og unge bedre forutsetninger og ferdigheter til å omgås jevnaldrende.

Formål:
Gi fagpersoner som arbeider med barn og unge redskaper til å hjelpe dem til å lykkes i samhandling med jevnaldrende. Kurset gir kunnskaper om alle de enkelte elementer som er sentrale når man prøver å forstå og håndtere sosiale situasjoner.

Agenda:
Programmet sosial perspesjonstrening inneholder 10 ulike treninger som gir barn og unge innsikt og redskaper i sosial samhandling.
• Presentasjon av bakgrunnsteori og innhold i programmet
• Demonstrasjon av treninger i programmet
• Deltagerne får trening og veiledning i å planlegge, gjennomføre og evaluere treningene i programmet

Foreleser: Knut Gundersen

Dosent Knut Gundersen ved Diakonhjemmet Høgskole er førsteforfatter av boken Social Perception Training samt norsk manual av programmet. Begge bøkene vil bli delt ut på kurset. Knut har skrevet en rekke bøker, bokkapitler og vitenskapelige artikler innenfor temaer som nettverk, kommunikasjon og sosial kompetanse. Han er også president i PREPSEC International som har som oppgave å kvalitetssikre programmer for trening i sosial kompetanse: deriblant ART (Aggression Replacement Training) og Sosial Persepsjontrening. Han er en glitrende kursholder og veileder i de aktuelle programmene.

Målgruppe for kurset:
Kurset er egnet for alle som arbeider med barn og unge i ulike sammenhenger

Kursmateriell:
Kursavgiften inkluderer materiell, frukt, kaffe og te

Eksamen / sertifisering:
Fullført kurs gir sertifisering som trener i programmet Sosial persepsjonstrening