Aspergers syndrom



Kursarrangør: Fagakademiet AOF
Sted: Augustin Hotel
          Hordaland, Bergen
Kursadresse: C. Sundts gate 22, 5004 Bergen (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 1 dag
Pris: 2.100

Vi tilbyr kurs i aspergers syndrom. Kurset gir innsikt i hva som kan skje i utviklingen fra barn til voksen. Du vil også få forståelse for de vanskene denne diagnosen kan gi og ideer til hva som kan være klokt å gjøre i daglig samhandling med disse personene.

Innhold:
Aspergers syndrom er vanskelig å leve med, sier mange av de som har det. Diagnose blir ofte stillet etter lang tid, og mange av tankebanene vil da være vanskelig å gjøre mer fleksible. Det er viktig at vi fanger opp tegnene tidlig og ikke gjør hverdagen deres enda mer stressende enn den allerede er. Det er også viktig å være klar over hvor annerledes en person med Asperger oppfatter verden rundt seg. Temaet er sett fra et pedagogisk/psykologisk perspektiv og ikke et diagnostisk.

Agenda:
Denne dagen vil vi med glimt i øyet se litt på:
• Hva kjennetegner personer med Asperger
• Ulikheter og likheter
• Hvilke briller har vi på
• Sårbarheter og forskjeller på kjønn
• Hva forteller de selv om hva de trenger
• Viktige tiltak: pedagogisk og miljøterapeutisk

Etter endt kurs skal deltakerne ha:
• Forståelse for de vanskene denne diagnosen kan gi og ideer til hva som kan være klokt å gjøre
• Innsikt i hva som kan skje i utviklingen fra barn til voksen

Foreleser: Terje Wårheim

Terje Wårheim har lang erfaring fra Spesialisthelsetjenesten i arbeid med læringsmiljø og tilretteleggingstiltak knyttet til barn, ungdom og voksne. Han er barnevernspedagog, med mastergrad i Tverrprofesjonelt samarbeid i helse- og sosialsektoren. Han har studert og underviser innen veiledningspedagogikk og brukermedvirkning i veiledning og i sexologi, ART; Aggression Replacement Training og om trening av sosial kompetanse, forebygging og håndtering av utfordrende atferd hos barn og unge, kommunikasjons- og relasjonskompetanse, målrettet miljøarbeid og ulike opplæringsteknikker. Wårheim har også samarbeidet med Nord Universitet, Universitetet i Stavanger og Læringspsykologistudiet i Oslo. Han er en hyppig benyttet og meget erfaren formidler, med solid faglig og praktisk kompetanse.

Målgruppe for kurset:
Alle som arbeider med personer med Aspergers syndrom i barnehage, skole, avlastning eller bolig